söndag 14 februari 2010

Hög tid...

...för ett nytt inlägg. Det har varit dåligt på sista tiden, jag vet...
Förra inlägget handlade ju om att vi höll på med 5-minutersmetoden med Tilda. Det gick jättebra och hon sover mycket lugnare nu. Några kvällar har hon somnat helt utan gråt. Vi har bara lagt lagt henne i sängen och gått ut och så har hon sovit. Ibland vaknar hon mer på natten, ibland mindre. Men mornarna har blivit tidigare på sista tiden också.
I och med detta slutade jag också att amma och jag tror att vi har något på spåret där... Det måste vara så att man har extra hormoner när man ammar som håller ihop en på nåt sätt. Jag har ju sovit urkass men ändå alltid varit pigg. Nu sover jag inte bra men mycket bättre men är sååååååå trött!!!!! Jag har inte orkat bry mig om bloggen.... men nu hoppas jag att det ska bli ändring.

Jag berättade ju om mitt mål med crosstrainern också. Hittils har jag hållit min deal om tre gånger i veckan och nu är det bara 2 veckor kvar tills delmål ett är avklarat. Ska bli spännande att se vad Matte hittar på för morot till mig =)

Jag ska börja med att visa mitt allahjärtansdagskort jag gjorde till Matte. Samma lilla igelkott som varit med varje år =) Han hör till på nåt sätt. Allahjärtansdagskortet till Matte för två år sen var mitt första kort någonsinn. Det var då det hela började. Det här kortet ska vara med i en utmaning på Mixen så därför vill jag visa det nu i början på inlägget så juryn inte behöver leta ihjäl sig =)



Nu till tiden som gått. För ett par veckor sen hade vi en mycket försenad julgransplundring (julgranen var redan utkastad) hos morfar. Förra året var vi hos mormor, se detta inlägget , Melwin var så liten =) Så det är en tradition vi har och i år tillverkade vi varsin fisk som ska pryda fiskdammen framöver. Det är tänkt att vi ska göra varsin till fisk nästa år osv...

Pysselverkstan i full gång.


Obs, pappa håller på och renoverar sitt vardagsrum, därför ser det ut som en byggarbetsplats.

Alla fick fiska.


Melwin kan själv i år.


Tilda kan hålla själv.


Tilda har lärt sig krypa också. På sitt eget lilla vis. Benen spretar ut lite åt sidan men framåt kommer hon =) Och det går fortare och fortare för varje dag som går.



Melwin har haft en period nu när han inte varit snäll mot Tilda. Han har tagit precis allt hon håller i och sliter bort hennes händer när hon håller dem på en stol eller något. Och hon gråter ju då precis hela tiden.... Så fort man vänder ryggen till. Tror att han känt sig lite hotad när han märkt att hon kan röra sig och får tag i hans leksaker. Nu har hon krypit snart ett par veckor och det har blivit lite bättre men stundtals så är det som att han gör allt för att göra henne så ledsen som möjligt....

Men däremellan har de så kul tillsammans också. Han kör henne på sin traktor...



Och roligast av allt är nästan när han härmar henne. Ibland kommer han krypandes över golvet och om hon tar av sig sin strumpa och suger på den vad gör då han.....



Tilda är snart nio månader och har inte fått en enda tand. Många gånger har jag trott att det varit på gång men de lyser med sin frånvaro.... Men det måste klia i alla fall för härom kvällen när mormor var här låg hon (Tilda alltså...) och gnagde på mormors crocs..... Flera gånger gjorde hon det. Mormor kunde inte hålla sig för skratt för det kittlades i hennes tår =)



I fredags kväll hade Tilda ätit äpple med hela magen så jag tog fram baljan så hon skulle få bada en stund innan läggdags.



Och inte tog det lång tid innan Melwin också hoppat i. Så då satt de där tillsammans och plaskade så vi stängde till sist in dem innanför duschdörrarna så de inte blötte ner hela badrummet =)



Nu har jag nog lyckats avhandla senaste tiden i stora drag i alla fall. Har säkert glömt en massa viktiga saker vi gjort men det får vi ta en annan gång.
Jo förresten, Melwin var hemma från dagis onsdag och torsdag förra veckan. Han var lös i magen tisdag kväll och onsdag så jag höll honom hemma för säkerhets skull även torsdag fast han var bra. Och på torsdagen hade det varit kräkkalas på dagis som resulterade i att det var endast ett barn och en personal på plats på fredagen... Så jag är såååååååå glad att Melwin var hemma. Ska ringa i morgon och kolla statusen. Vid minsta tveksamhet håller jag honom hemma i veckan som kommer också.

Kram och sov gott!

8 kommentarer:

Agnieszka- Mamma till 2 sa...

Jättefina bilder! elton fick ju sin första tand när han var över 7 månader. Ju senare de får tänder ju bättre är det!

Skönt att sluta amma., och att 5minutersmetoden gick så bra!

Hoppas allt är bra med er!
kram

Fia sa...

SKÖÖNT med 5 minuters,,,, duktiga ni är,, Vi lyckades INTE med ida,,, suck men jag är ju ensam JÄMT så jag orkade inte hålla på & bråka,,, nu har hon ju stor säng,, så jag vet inte hur man ska göra då,,, iofs läser vi saga & ligger med henne i typ max 10 minuter så sover hon,,, Men klart skönt att bara läsa sen gå ut!!! Nån gång kanske man kan testa,,,, :P

Hejja på med Crosstrainern,,, hmm en annan som ALDRIG har tid kanske ska Investera i en,,, och Köra hemma...

KRAM på er

Marie-Louise sa...

Va gulliga de är dina ungar! Superfina! Duktigt att du håller i med CT:n, själv har jag varit dålig på träning på sistone. Förkylning o annat har satt käppar i hjulet för mig. Åh du....gillar Alla Hjärtanskortet, jättefint! Kram till dig hoppas vi ses imorrn.

Agnieszka- Mamma till 2 sa...

Vad roligt att du är med och tävlar! Lycka till!
kramar

Agnieszka- Mamma till 2 sa...

Vad roligt att du är med och tävlar! Lycka till!
kramar

Suz sa...

Så fina ungar,de är så söta att man smälter! Hjärtekortet är så fint och välgjort,färgerna är så snygga. Hoppas han blev glad "hjärtemannen";)
Ses i kväll
kram Suz

Mia sa...

Tack för ditt bidrag & grattis till vinsten!!!!
Den finns hos mig. Om du kommer & pysslar är det bara att komma in & hämta den!
Kramiz//mia

Nina sa...

Å jag var säker på att jag redan kommenterat, men det hade jag ju inte...
Kortet är jag helförtjust i, inte konstigt att du vann med det!!! =) Hoppas mottagaren uppskattade det också.
Hoppas sötnosarna mår bra också och att ni får en bra helg!
Kramar Nina