söndag 24 januari 2010

Helgens projekt 5-minutersmetoden

Den här helgen har vi haft ett projekt. Tilda ska lära sig sova själv. Jag har legat tillsammans med henne i sovrummet varje kväll tills hon somnar och varvat amning med napp samtidigt som hon varit spänd som en fiolsträng och INTE kunnat slappna av. Ibland har det tagit upp emot en timme.
Nätterna har också varit jobbiga. Jag har lagt henne i sin säng när jag gått och lagt mig och sen har jag tagit henne till vår säng när hon vaknat första gången. Det har blivit tidigare och tidigare och både hon och jag sover urkasst när vi ligger och trängs plus att hon ammar av och till hela natten och gnäller däremellan....
Sagt och gjort, detta måste få ett slut. Med pepping av en babysimskamrat som nyligen gått igenom samma projekt med sin femmåanders tänkte jag att NU är det dags för Tilda att sova själv. Hon är ju trots allt 8 månader snart.
Matte fick ta smällen, han som inte luktar mjölk. I fredags kväll fick Melwin och Tilda välling i vardagsrummet, Melwin fick lägga sig och somna innan vi la Tilda för att inte hon skulle störa honom. Sen var det dags. Hon skrek i 15 minuter men somnade sen. Sen vaknade hon vid tiotiden och skrek då i ca 30 minuter innan hon somnade om igen. Matte var uppe hos henne var femte minut ungefär. Sen sov hon till halv fyra, vaknade, fick nappen, skrek lite men somnade om inom 5 minuter!! Vaknade två gånger till men somnade om inom ett par minuter och sov sen till åtta på morgonen..... Helt sanslöst!! Och jag fick ligga själv i min halva av sängen =)
Natten till idag var ganska lik, tog 20 minuter att somna, vaknade senare och skrek i 30 minuter, vaknade tre gånger till under natten men somnade om på ett kick. Och sov till nio!!!
Ikväll är det tredje kvällen. Det tog ca 15-20 minuter att somna. Hon har ännu INTE vaknat någon mer gång så vi får se hur natten går men allt känns toppen och allt är bättre än hur dåligt jag sovit senaste tiden. Jag är så glad och stolt över min duktiga tjej ♥
Det sägs att det ska ta tre nätter och sen ska det funka (så var det när vi vande av Melwin med nattvälling också). Och jag är så glad att vi tagit tag i detta som jag var så nervös för.

Jag gjorde en dum grej idag på förmiddagen. Jag satte Tilda på Melwins BMW så han kunde åka tillsammans med henne på den. Varpå han ville att Tilda skulle åka med honom hela förmiddagen och jag kunde ju inte direkt låta dem åka utan att jag var med.... Men sött var det.
Han har varit så sjukt Tildig, han vill att hon ska va med överallt. Hon ska sitta bredvid honom och titta på tv, han ska ge henne vatten med hennes nappflaska, hon ska var i hans säng med honom osv osv. Gulligt!I em var vi hembjudna till Jimmy och Malin och Melwins dagiskompis Elias på mat. Supertrevligt och grabbarna hade såå kul. De racade runt i deras stora hus på varsin bobby car men även på samma. Elias körde och Melwin satt på släpet.Det vart inga snygga bilder i helgen men så är det ibland. Alla bilder blir inte bra...

Jag har satt upp ett mål för mig själv att jag ska köra 3 ggr i veckan på vår (Mattes) nyinköpta crosstrainer. Mitt delmål är 1 mars och om jag klarar det så ska jag belöna mig själv. Har nyligen avslutat veckans tredje pass så nu väntar duschen och sen sängen.

Natti natti!

10 kommentarer:

Petra/Paradise sa...

hejja Tilda, Hejja Tilda!
Vilken duktig tjejja du har Therese!
Hon lär sig snabbt =)

Härligt å se Melwins kärlek till sin lillasyster.
För..det kunde faktiskt vara raka motsatsen. Å det är ju lite jobbigare om man säger så.
Du har fått sötisbarn vännen!! <3

kramisar Petra

Suz sa...

Åh,vad duktiga ni varit! Hoppas det gick lika bra i natt.

Kram suz

Nina sa...

Underbart kort på syskonen!
Och på grabbarna också =)
Gissar att det nu är skönt att kunna få sova lite mer på nätterna!
kramar Nina

Tussemaja sa...

Den perioden är jobbig. Hoppas det har gått fortsatt bra.

TinaStina sa...

Konstigt vad lätt det är att glömma sådana perioder i livet. Jätteduktigt av er alla och det blir ju toppen när alla får sova skönt i sina sängar.

Duktig du är som börjat träna. Måste också ta tag i det men det känns så himla jobbigt och hur ska man hinna???

Ses vi ikväll?

Kram

Anki sa...

Vilka fina kort och sött med dem två på bilen! Om du inte redan har läst den så finns det en bra bok som heter Somna utan gråt - om nu inte ovanstående metod skulle funka ;-)

Kram -och ha en härlig vecka!

stengeltjejen.blogg.se sa...

Helooo,.,,,,
Nagellacket är mavala,,, dom hade 3 för 60:- på Åhlens,,, kommer INTE ihåg nummret men Mavala har bara ett Olivgrönt, japp det är super snyggt,,,, Jag Måste Måla naglarna annars FRASAR dom sönder skit åxå,,, och självsprickor som bara gör sååå ONT!!!
Kram på er

stengeltjejen.blogg.se sa...

SORRY DEPEND ska re vara!!!! :P

Marie-Louise sa...

Skickar en STOR styrkekram!!!! Hoppas vi ses på tisdag!! Kram kram

Agnieszka- Mamma till 2 sa...

Tack för kommentaren! Ja jag är riktigt nöjd med bloggen nu!

Hoppas allt är bra med er!?!

kramar