söndag 28 februari 2010

Jaaaaaa, mitt delmål avklarat!!!!

Jag har precis klivit av crosstrainern tredje gången denna vecka. Mitt delmål var att köra tre gånger i veckan fram till 1 mars och det har jag gjort nu. För er som inte känner mig personligen kan jag berätta att jag är inte direkt någon träningsnarkoman så jag är stolt över mig själv att jag gjort detta. Men jag tror det är bra med mål, det har peppat mig. Och inte minst att Matte i egenskap av min personliga tränare lovat mig en present om jag håller mitt mål =) =) Ska bli sååå spännande att se vad han hittat på =)

Idag på förmiddagen var vi ute på tomten och skottade bort all tung blaskig snö från taket på vardagsrummet. Det är inte ett helt platt tak så jag vet egentligen inte om man behöver. Men grannen gjorde det och då gjorde vi det också =) Dessutom gillade både Melwin och Albin att var ute och leka i snön medan Matte skottade. Matte byggde en soffa åt Melwin också =)



Innan snön blev blaskig var jag och barnen ute en dag i förra veckan med pulkan. I vanliga fall sitter alltid Tilda i vagnen och Melwin får åka pulka men nu tänkte jag att hon skulle få åka lite och han fick prova att dra henne.











(Tildas mamma gillar rosa...........)

Mina hjärtan ♥



Idag har vi varit ute och ätit på Crazy Cow tillsammans med Mattes föräldrar, farföräldrar och mina föräldrar för att fira att min älskling fyller 35 i morgon. Det funkade bra, barnen höll sig rätt lugna. Vi satt ändå i 2,5 timmar. Tilda började bli gnällig på slutet. Hon var väldigt trött och när vi kom hem hade hon 38 graders feber. Nu sover hon så sött i sin säng. Somnade bara jag la ner henne. Stackarn, hoppas det är bättre i morgon.

Hon blir 9 månader idag, min prinsessa. Sååå fin tjej!!!!




Nu ska jag börja planera in ett nytt delmål med min träning.
Oj.... kom på att 1 mars innebär att det bara är EN månad kvar tills jag börjar jobba..... har längtat efter det men nu fick jag nästan en ilning i magen.... Hmm.. det blir nog bra =)

Kram och gonatt

torsdag 25 februari 2010

Äntligen

Faran var inte över..... Melwin mådde jättebra hela måndagen och var sugen på mat. Vi skulle veckohandla på måndagkvällen och jag fick verkligen övertala Matte om att Melwin ändå borde vara hemma för det var ju trots allt mindre än ett dygn sen han kräktes... Till sist fick jag min vilja igenom och jag åkte själv till Willys. När jag kom hem hade barnen pyjamas och välling hade serverats. Melwin ville inte ha sin välling utan gick istället ut i köket och kräktes på golvet... Tänk om vi varit allihop och handlat!!!!!
Sen var han jättedålig hela kvällen och kräktes ner både mig och halva badrummet... Efter det har jag varit oerhört försiktig med mat. I tisdags fick han i princip inget och igår fick han lite grann. Han hade nog gärna velat ha mer men jag vågade inte.

Hur som helst har det varit bra sen dess och nu håller jag på och fixar lunch till oss så idag får han mat som vanligt. Vi andra har klarat oss och det ska bli skönt att kunna bli lite sociala igen. Dock vågar jag knappt gå till öppna förskolan med tanke på hur mycket magsjukor det går här på Arnö... Har inte bestämt hur jag ska göra i morgon.

Så här trött var han i måndags kväll. Ville absolut inte gå och lägga sig men så fort han satt i mitt knä somnade han.



Tilda sov oroligt inatt och jag blev livrädd varje gång hon vaknade och trodde att nu var det hennes tur (otur..). Hon har blivit förkyld och stördes av allt snor som gjorde att hon knappt kunde andas och hade jobbigt att ha nappen i munnen.

Hon hade en rätt skön sovstil när jag kom in i sovrummet och skulle lägga mig igår kväll =)



Jag har faktiskt kunnat pyssla lite nu när jag varit hemma i flera dagar. Melwin har tittat massor på tv. Han får inte göra det på dagarna annars men nu har Playhouse disney rullat hela dagarna.
Det här kortet skickas idag. Mottagaren fyller år i morgon så jag hoppas verkligen att hon inte är här inne och kollar idag...



nu är det snart dags för skiftbyte här igen. Melwin ska lägga sig och Tilda ska vakna och äta lunch hon också. Sen ut i snön en tur.

måndag 22 februari 2010

Faran över???

Det blev en lugn natt trots allt. Melwin fick vara uppe med oss ifall han skulle må illa igen men vid 23-tiden somnade han i min famn och sen sov han hela natten i sin säng. Vi sov allihop till 8 i morse. Nu är det bara att hålla tummarna att ingen annan blir sjuk heller.

Nu till en annan kräkvarning..... En kväll förra veckan när jag och barnen satt och åt middag hade jag skurit mina sugar snaps i bitar och de låg fint på tallriken och jag satt och åt. Helt plötsligt får jag se något som får mig att sprätta iväg mina sugar snaps ut på bordet istället. Och så här såg det ut.



Är det inte äckligt så säg... Jag tror jag tappat aptitien på sugar snaps för resten av livet. Ursprungsland Kenya, det känns ju också sådär.... Bläääääää!!!!

I lördags kväll var vi hos Sara och Tobias och firade Sara som fyllt år. Mina föräldrar var medbjudna också och vi fick god taco. Det var en jättetrevlig kväll och grabbarna hade kul som vanligt (nästan hela tiden, de slogs lite om leksaker också....)

Men efter att ha fått varsin ask med russin satt de som tända ljus.



Efter mycket lek, bus och badkarsbad blev de trötta och pyjamaserna åkte på och vällingen serverades. Alfons kände för en mysstund med Albin.





Och sen passade båda grabbarna på att vila hos Albin.



Tilda kryper ju runt nu som en liten virvelvind. Snabbast går det när diskmaskinen står öppen. Det var precis likadant med Melwin när han var liten. Tänk att det är så roligt med skitig disk... Titta bara så glad hon är när hon har "tjuvat" en sked från diskmaskinen.



Jag måste förresten berätta att jag vann utmaningen jag berättade om i förra inlägget. Mitt allahjärtansdagskort till Matte hade jag ju skickat in till en utmaning hos Mixen. Och som sagt, jag vann!!! =)

Här är födelsedagskortet Sara fick av oss. På insidan sitter ett litet kuvert fast i vilket det låg små utstansade bokstäver med dubbelhäftande tejp på baksidan till Saras tvättmedelsburkar. Se min design i detta inlägget.




Idag är det kallt. Vi har varit ute en stund nyligen i hopp om att alla eventuella bakterier ska frysa ihjäl =)

Dags att fixa middag.
Hej så länge!

söndag 21 februari 2010

Hade tänkt....

....blogga ikväll, skulle bara klara av kvällens crosstrainerpass först.... Räknade inte med att lilleman skulle kräkas ner hela badkaret... VARFÖR!!!!???
Dock verkar han må betydligt bättre efteråt. Det är nu snart två timmar sen. Jag har kört mitt crosstrainerpass och han har ätit ett halvt smörgåsrån. Hoppas det betyder att det inte är magsjuka. Men när ska jag våga lägga honom?
Återkommer med det planerade inlägget en annan dag istället.
Kram och håll tummarna för oss!!!

söndag 14 februari 2010

Hög tid...

...för ett nytt inlägg. Det har varit dåligt på sista tiden, jag vet...
Förra inlägget handlade ju om att vi höll på med 5-minutersmetoden med Tilda. Det gick jättebra och hon sover mycket lugnare nu. Några kvällar har hon somnat helt utan gråt. Vi har bara lagt lagt henne i sängen och gått ut och så har hon sovit. Ibland vaknar hon mer på natten, ibland mindre. Men mornarna har blivit tidigare på sista tiden också.
I och med detta slutade jag också att amma och jag tror att vi har något på spåret där... Det måste vara så att man har extra hormoner när man ammar som håller ihop en på nåt sätt. Jag har ju sovit urkass men ändå alltid varit pigg. Nu sover jag inte bra men mycket bättre men är sååååååå trött!!!!! Jag har inte orkat bry mig om bloggen.... men nu hoppas jag att det ska bli ändring.

Jag berättade ju om mitt mål med crosstrainern också. Hittils har jag hållit min deal om tre gånger i veckan och nu är det bara 2 veckor kvar tills delmål ett är avklarat. Ska bli spännande att se vad Matte hittar på för morot till mig =)

Jag ska börja med att visa mitt allahjärtansdagskort jag gjorde till Matte. Samma lilla igelkott som varit med varje år =) Han hör till på nåt sätt. Allahjärtansdagskortet till Matte för två år sen var mitt första kort någonsinn. Det var då det hela började. Det här kortet ska vara med i en utmaning på Mixen så därför vill jag visa det nu i början på inlägget så juryn inte behöver leta ihjäl sig =)



Nu till tiden som gått. För ett par veckor sen hade vi en mycket försenad julgransplundring (julgranen var redan utkastad) hos morfar. Förra året var vi hos mormor, se detta inlägget , Melwin var så liten =) Så det är en tradition vi har och i år tillverkade vi varsin fisk som ska pryda fiskdammen framöver. Det är tänkt att vi ska göra varsin till fisk nästa år osv...

Pysselverkstan i full gång.


Obs, pappa håller på och renoverar sitt vardagsrum, därför ser det ut som en byggarbetsplats.

Alla fick fiska.


Melwin kan själv i år.


Tilda kan hålla själv.


Tilda har lärt sig krypa också. På sitt eget lilla vis. Benen spretar ut lite åt sidan men framåt kommer hon =) Och det går fortare och fortare för varje dag som går.



Melwin har haft en period nu när han inte varit snäll mot Tilda. Han har tagit precis allt hon håller i och sliter bort hennes händer när hon håller dem på en stol eller något. Och hon gråter ju då precis hela tiden.... Så fort man vänder ryggen till. Tror att han känt sig lite hotad när han märkt att hon kan röra sig och får tag i hans leksaker. Nu har hon krypit snart ett par veckor och det har blivit lite bättre men stundtals så är det som att han gör allt för att göra henne så ledsen som möjligt....

Men däremellan har de så kul tillsammans också. Han kör henne på sin traktor...



Och roligast av allt är nästan när han härmar henne. Ibland kommer han krypandes över golvet och om hon tar av sig sin strumpa och suger på den vad gör då han.....



Tilda är snart nio månader och har inte fått en enda tand. Många gånger har jag trott att det varit på gång men de lyser med sin frånvaro.... Men det måste klia i alla fall för härom kvällen när mormor var här låg hon (Tilda alltså...) och gnagde på mormors crocs..... Flera gånger gjorde hon det. Mormor kunde inte hålla sig för skratt för det kittlades i hennes tår =)



I fredags kväll hade Tilda ätit äpple med hela magen så jag tog fram baljan så hon skulle få bada en stund innan läggdags.



Och inte tog det lång tid innan Melwin också hoppat i. Så då satt de där tillsammans och plaskade så vi stängde till sist in dem innanför duschdörrarna så de inte blötte ner hela badrummet =)



Nu har jag nog lyckats avhandla senaste tiden i stora drag i alla fall. Har säkert glömt en massa viktiga saker vi gjort men det får vi ta en annan gång.
Jo förresten, Melwin var hemma från dagis onsdag och torsdag förra veckan. Han var lös i magen tisdag kväll och onsdag så jag höll honom hemma för säkerhets skull även torsdag fast han var bra. Och på torsdagen hade det varit kräkkalas på dagis som resulterade i att det var endast ett barn och en personal på plats på fredagen... Så jag är såååååååå glad att Melwin var hemma. Ska ringa i morgon och kolla statusen. Vid minsta tveksamhet håller jag honom hemma i veckan som kommer också.

Kram och sov gott!