fredag 30 juli 2010

Sommar, semester, regn och byggprojekt

Ja så började äntligen semestern. Jag jobbade sista dagen förra onsdagen 21/7. och det var typ sista dagen solen visade sig också . Helt sjukt. Det har varit värmebölja typ varenda dag fram tills den dagen jag gick på semester... Ett par helger var vi ute och badade innan min semester men en av de varmaste helgerna var vi bara hemma för då mådde Tilda såhär.Min lilla skrutta. Hon hade så hög feber och var så prickig. Var övertygad om att det var vattkoppor men febern höll i sig tre dagar och likaså prickarna. Brukar de inte sitta kvar längre om det är vattkoppor? Nåja, den dagen vattkoppor bryter ut på dagis lär det visa sig om hon har haft det eller inte.

Det är faktiskt inte bara negativt att det inte är stekhett på dagarna. Vi ska bygga en altan över hela vår framsida (på innergården). Ett stor projekt som hittills har inneburit grävande......plattlyftande......och mer grävande.


Allt är nu bortgrävt och vi ska på måndag hyra en markvibrator och fylla på med grus. Sen är det dags för virket att komma in i bilden. Återkommer med mer bilder senare.
Men jisses vad sandigt det blir inomhus.... Hunden drar in, barnen drar in och även vi drar in... Hela innergården är ju som en stor sandlåda och sen rakt in i hallen på svarta golvet... suck..

Kolla sötisarna när de sitter och läser tillsammans. Tildas lilla finger är ju hur sött som helst.Våra fina vänner Sophia Olasdotter och Davis Ekroth har blivit föräldrar igen. Melwins kompis Theodor har blivit storebror. Förra måndagen fick de en liten flicka.
Vi var och hälsade på igår och det verkar vara klart nu att hon ska heta Isabell. Så söt liten mörkhårig tjej. Och så liten.Min lilla Tilda ser så stor ut plötsligt.Det blev inget namn på kortet de fick eftersom de aldrig kunde bestämma ett namn till henne =)I morgon ska vi ut till farfar och Nina på Hånö, där de spenderar somrarna. Enligt prognosen, som man iofs inte kunnat lita på en enda gång de senaste veckorna, så ska det åtminstone bli en fin eftermiddag. Kanske man vågar sig på att packa ner badkläder...

Förresten.. jag glömde alldeles en sak. I tisdags kväll flyttade barnen ihop. Tilda har sovit i vårt sovrum hela tiden men nu fick hon flytta in till Melwin. Båda tyckte nog att det var lite konstigt och Tilda var rätt ledsen till en början men efter några minuter såg det ut såhär.Och igår morse hörde vi hur Melwin låg och pratade med Tilda när de hade vaknat. Ingen var missnöjd eller ropade efter oss. De hade det bra där inne. Så sött!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag måste bara fråga? Sover eran treåring fortfarande i spjälsäng? Är inte det att hemma hans utvecklig lite?