lördag 1 januari 2011

December

Hela december har passerat sen sist... Känns skönt att vi är en månad närmare våren. Jag är egentligen en älskare av vintern. Jag lovar att jag är den sista att klaga på snön. Som hundägare har jag gärna minusgrader konstant tills det bestämmer sig för att töa bort och bli vår. Hunden har aldrig varit så ren som de två senaste vintrarna. Kan ni tänka er nåt värre än en slaskig lång vinter med en hund som ska ut x antal gånger om dagen och blir lika blöt och skitig varje gång.

I och för sig är det lite pyssel med två små barn som ska kläs varje gång man ska ut. På sistone har även Tilda kommit på att hon har ett humör och en egen vilja och det är inte alltid som ta på sig overallen är just vad hon vill just då. Men jag kan ta det, jag kan ta snöskottning, rutskrapning, till och med det faktum att vi bara har en bil och jag på nåt sätt förlorat omröstningen om vem som har rätt att ta den till jobbet, vilket innebär att jag cyklar 4 km kl 7 på mornarna i 20 grader minus och med växlar som frusit så att man inte kan växla ner i uppförsbackarna. Det är okej.
Den som inte är okej är den förbannade jä...a kräksjukan som finns överallt. Vi var hemma från dagis de sista två veckorna före jul efter att ett barn kräktes på lucia. (Inte för att vi var sjuka utan för att vi (JAG) var nojjig över att bli sjuka.) Det går mig på nerverna bokstavligt talat och jag LÄÄÄNGTAR tills de slutar skriva om det i tidningarna, tills de otäcka lapparna på dagis slutar åka upp och tills alla slutar skriva på facebook om att de varit sjuka. Ändå kan jag inte låta bli att läsa allt jag ser. Jag kan varenda artikel, vet precis vilka i min facebooklista som varit sjuka vilket datum och har oftast koll på exakt hur många på dagis som är hemma i magsjuka. Sjukt eller hur!

Hur som helst har vi hunnit med lite under december. Som sagt lucia på dagis. Två små pepparkakor. Melwin var mer intresserad av att kolla in alla föräldrarna (och käka på sn gröna krage som sticker upp) än av att sjunga.Och Tilda var BLYG!!!!De första låtarna tittade hon bara ner i marken men sen kikade hon upp lite...På väg hem i smidiga dubbelpulkan.
Julafton!
Tomten kom med många paket. Egentligen hade det räckt med lastbilen Mack från Disney Cars till Melwin och Tildas docksäng. Just då var inget annat intressant.

Melwin sprang glatt fram till tomten och hämtade sina paket.Tilda var blyg även då coh spenderade första 5 minutern i min famn. Hon satt fast som en igel och tittade INTE på tomten. Efter ett tag släppte det och hon kunde sitta själv och titta på honom.Och till sist kunde hon till och med hämta paket själv =) Lilla gumman. Det blyga har kommit nu sista månaden.

Vädret har varit perfekt för pulkaåkning. Tyvärr har Tilda pulkasnöret mitt framför ansiktet men man kan ändå se hur kul de tycker att det är.

Nyårsafton hos Maria och Tobbe
Nyår spenderade vi hos våra goda vänner Maria och Tibbe. Bara de och vi. Lugnt och skönt och jättetrevligt.Fint dukat, god mat, trevligt sällskap och sällskapsspel.

Värdenoch värdinnan.Albin huserade i deras fina uterum men fick lite kel och gos emellanåt.


Barnen höll ut hela kvällen men när det var dags för välling innan vi skulle gå ut och titta på fyrverkerierna var Marias famn lite för mysig...Gott nytt åt kära vänner och tack för en trevlig kväll!Idag är det 2011 och vi började nyåret med en promenad i snövädret.

Några timmar tillsammans med vänner idag, bjuden till andra vänner i morgon. Bra början på året. Eftersom vår osociala sida under detta år är något jag gärna vill ändra på hopas jag att denna bra början på året är ett tecken på att det kommer bli så =)
Nu är det sovdags så vi kommer upp och väcker våra sjusovare i morgon. Det är dags att vända tillbaka deras dygn. I morse väckte jag dem 10.00....

4 kommentarer:

Anonym sa...

vilka underbara pepparkakor o sjusovare =)syns i morgon, kram Maja

Nina sa...

Så söta som pepparkakor, och annars också =)
Såg att upsy daisy var med ute i snön också *söt*
Kram Nina

HUSnrNIO sa...

Oj då - en till som jag:O Jo jag delar in månaderna efter den där vidriga sjukan. Varje morgon som vi vaknar och ingen har blivit sjuk är en lättnad. Tvi vale för dagis och skola (även om skolan fungerar bättre då de tvättar och spritar sig och min dotter vet vikten av god handhygien). Jag släpper absolut inte iväg mina barn om det inte är panik med jobbet vill säga. Oftast löser jag det med att de är med mig eller att deras farmor och farfar ställer upp. Än så länge har det fungerat så men visst jag vet ju att det kommer ju inte alltid att gå att göra så... Härliga bilder! Så himla söta på pulkan de små pepparkaksfigurerna=) Ha en trevlig lördagkväll!

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej:)
Tack snälla för din Julhälsning hos mig jättegulligt av dig:) Önskar dig och din familj ett riktigt gott nytt år och hoppas att det blir ett bra år för er alla:) Kramar från Inger:)