söndag 15 augusti 2010

Sista timmarna av semestern...

Nu är det inte långt kvar. I morgon kl 07.30 är semestern ett minne blott. Inte har det varit speciellt fint väder mer än några dagar nu på slutet. Men såhär i efterhand hade vi nog brunnit upp ifall det hade varit varmt och soligt hela tiden. Vi har ju som sagt ägnat semestern åt att bygga altan. Och det är inte alltför mycket kvar på den heller men nu tillbaka till början...

Efter allt grävande hyrde vi en markvibrator för att platta till marken.Sen kom en lastbil med virket. Virket till regelstommen hade vi hämtat själva men detta var trallvirket.Vi har i princip prioriterat bort allt och bara jobbat med detta på semestern. Vi hade bestämt flera saker vi skulle göra som inte har blivit av på grund av att vi bara varit hemma och jobbat. Men men, det kommer fler somrar =)

Och mitt i allt arbetande, som en räddande ängel dök hon upp. Vår underbara "barnflicka" Jennifer. Hon bor i området och har spenderat hur många timmar som helst med våra barn. Hon har lekt med dem, sövt dem i vagnen, bytt böjor på dem och gett dem mellanmål. Vad skulle vi gjort utan dig Jennifer??? Hoppas du förstår hur mycket du gjort för oss!!!Igår var det toppenvarmt. På förmiddagen tog vi fram poolen så barnen kunde svalka sig.På kvällen var vi hos mormor på kräftskiva och hon tog fram hinkar med vatten till barnen och shit vad roligt de hade med dem =)

Vi gick en promenad till Labro Ängar på grund av våran hobby Geocaching. Och när vi gick därifrån (typ 50 myggbett senare) dansade älvorna på ängarna.Här är statusen på altanbygget i morse när vi började för dagen. Matte gjorde klart ramen som är runt trallen igår. Den är enbart av utseendeskäl för att det blir mycket snyggare men satan vad mycket jobb det var med all snedsågning... Så idag var det dags att skruva trall.Tilda har varit ute och traskat med gåvagnen.När första delen var klar passade Matte och barnen på att ha en genomgång av skruvdragaren där.Nu när vi slutat för kvällen ser det ut såhär.Får se om Matte kan skruva lite under dagen i morgon kanske. Allt är inte fastskruvat. Sen får vi fortsätta när jag kommer hem i morgon kväll.

Nu lite förberedelser för morgondagen innan det är dags att hoppa i säng.

5 kommentarer:

Agnieszka sa...

Varifrån fick ni virket? Var det XL-bygg?
kram

Anonym sa...

hej vad det går framåt.... det kommer bli jätte fint. Du glömmer väl inte kaffet =)

Kramar Maja

http://stengeltjejen.blogg.se sa...

ÅÅ va KUl det GÖR så mycket att få en ALTAN!!! tro mig,,, som bott i ett lerhål i ett år det är LYX,.,,,,:D Kram

TinaStina sa...

Vilket jättejobb ni gjort! Det kommer att bli toppenfint när det är klart. Fina bilder också!

Hoppas vi ses imorgon.

Kram!

Nina sa...

Det där kommer ju bli kanonsnyggt =) Jättefina bilder på barnen som vanligt, Ses ikväll =)
kram Nina