tisdag 1 december 2009

En snabbis...

Tar och snabbloggar lite såhär innan Tilda ska få lunch, Hon ligger och sover ute i kylan men väl inbäddad i varma vagnen. Det är där hon sover bäst och det ska ju ge friska barn att ha dem sova ute så hon får fortsätta trots att vädret blir sämre =)

Jag har precis lagat 20 portioner barnmat. Fiskgryta med lite olika smaker, 5 med majs, 5 med morot, 5 med broccoli och 5 med ärtor. Hoppas hon kommer att gilla det.

Jag har funderat mycket på sista tide över det här med tid. Hur får man tid till att göra allt man vill??? Jag vill så himla mycket och det känns som att allt bara blir halvdant. Och när man väl har lite tid över så sitter man och slappar och orkar inte bry sig. Jag tänkte göra en vill-lista:

Jag vill pyssla lika mycket som Suzanne.
Jag vill sy fina barnkläder som Emma.
Jag vill kunna göra mig fin i håret som så många kan.
Jag vill orka hålla mitt hem rent, fint, fräscht och i toppskick.
Jag vill bli bättre på att göra fina kort, inspireras och lära mig måla bättre.
Jag vill vara en bra mamma i alla lägen.
Jag vill alltid ha fina naglar ;)
Jag vill blogga lika mycket som Fia.
Jag vill vara en bra matte till Albin och gå långa promenader med honom.
Jag vill orka träna bort min mjuka gravidmage.
Jag vill orka vara en bra flickvän som inte gnäller på att det är mycket att göra.
Jag vill lära mig att ta fin fina foton.

Hur ska man klara allt? Är alla andra alltid så perfekta som det verkar? Har Anna-Karin och Micke alltid så jäkla fint hemma som de hade på visningen? Är alla andras barn glada jämt?
Förmodligen är svaret nej och de gånger man får det bekräftat mår man lite bättre för en stund men fortfarande vill jag vara perfekt i alla lägen....
Well well, utan strävan uppåt skulle man ju i och för sig halka neråt....

Nej, detta skulle ju bli ett kort inlägg, Tilda ska ju få smaka den nygjorda maten =)

Ikväll ska Matte och jag gå på Magnus Betnér här i Nyköping. det är hans farsdagspresent från barnen. Ska bli superkul.

Tilda, min lilla prinsessa blev ett halvår igår!!!!! Fatta... hur fort går tiden. Jag har varit hemma i sex månader nu och börjar jobba om fyra......
Visst är hon fin min lilla ängel ♥



Melwin, den lilla token är på dagis nu. Ska hämta honom om en timme. Har en underbar bild på honom när han gungar i ringarna i gympasalen. ♥



Trots att de tar kål på mig så älskar jag mina barn över allt annat!!!!

Så, nu fick jag skriva av mig lite.

Underbara lilla Theodor har fyllt 2 år men lyckades bli sjuk lagom till sitt kalas så vi har uppvaktat honom här lite i efterhand. Jag gjorde ett så kallat Tri shutter card till honom. Kul att prova nåt nytt. Jag är ju annars ganska fast på de vanliga 15x15 korten =)




Det får nog bli allt för idag så jag får gå ut och väcka lilla Törnrosa.

Tack för att ni fortsätter titta in hos mig trots att jag uppdaterar så sällan, ska försöka bättra mig.

Förresten... har vi trots allt lyckats göra en total make over i vårt vardagsrum. Ska se om jag kan hitta nån bra bild på hur det såg ut innan så ska jag lägga ut en bild på hur det blev också.

Kram kram

8 kommentarer:

Suz sa...

Vilket fint kort! Det har inte jag sett,tror du smygpysslar hemma;) Skoja bara,det är så när man har små, att tiden inte räcker,men du skit i vad alla andra gör! De prioriterar kanske inte alltid rätt,tänk på det. Iaf inte jag...sen släpar allt efter eftersom jag valde att göra kort.Just så är det nog hos många som verkar hinna allt och har det perfekt.
stor kram och jag kommer sakna dig i kväll men det är ett okej syfte...att vara en rar flickvän.
Suz

Nina sa...

Du, min vän, är en bra flickvän som lägger ner dig på fina farsdagspresenter och annat... du är en bra mamma (hallå! Du lagar egen barnmat!) Ni fixar hemma och jag vet att ni har det jättefint! Och du gör superfina kort!
Och man kan ju inte hinna allt, alla har lite damm i hörnen hemma... det är ju änglarnas tofflor vet du ;)
Men, jag känner igen mig i det du skriver också.. man vill ju hinna så mycket mer, men man måste få ta det lugnt ibland också =)
Hoppas ni har en trevlig kväll!
Ses om en vecka!
kramar Nina

Marie-Louise sa...

Vad duktig du är som gör egen barnmat! Klart hon kommer gilla det du lagat! Och du.... jag tror du klarar det mesta på din lista, i alla fall det som verkligen är viktigt, resten får du ta sen :-) Tror alla känner igen sig, vem hinner med allt!!! Inte jag i allafall och det är ingen idé att jämföra sig med alla andra....då får man ångest!! :-) Det kortet känner i alla fall jag igen, var ju med på den pysselkvällen. Den första jag deltog i tror jag! Superfint är det! Så fina bilder på dina ursöta barn också. Och visst är det så, trots att man kan bli galen på dem ibland så är de ändå det bästa man har.... ;-) Var rädd om dig, stor kram!!

fia sa...

A fasen jag har SAMMA typ av lista som du VILL VILL VILL men ORKA??? suck & nu när man jobbar med,,,hinner inget,,, som jag bloggade om för ett tag sen såå less på alla som det verkar utåt att allt är perfekt,,, SUCK jo jag blir förbannad,.,,, ÅÅ mitt fina liv mina fina vänner mina UNDERBARA änglar till barn Jo visst ALLA JAG LOVVAR ALLA vill sälja barnen på Tradera emellanåt!!! ;P
Närå men jag vet hur du känner!!! & Mitt Liv är LÅÅÅÅNGt ifrån va man vill.... men lev i nuet,,,& NJUT av mamma ledig heten!!!
Å va FIIINA barnen är & Såå lika!!!
Kram på er!!!

Petra/Paradise sa...

Hejsan vännen,

Jah du..du är inte ensam om att känna alla dessa måsten. Måsten att vilja hinna med saker å ting. Å det är väl en del av livet skulle jag tro. Livet att vara mamma ;)
Jag känner igen mig så väl i allt du skriver! Det känns som livet går i 180 å man hinner inte blinka förens det gått 3 veckor å inget är gjort.
Låt det få vara lite stökigt det hemma..det är bara du som tänker på det, ingen annan. Och du tess, du ÄR en bra mamma och flickvän! Tro inget annat =)

Kortet du gjort är superfint! Gillar detaljerna med de små bilarna =)

Får passa på att önska en trevlig helg!!
KRAMAR Petra

Unknown sa...

Gud va stor Melwin blivit, inte varit inne på din blogg på jätte länge ju! Söta små gullungar ;) Men Tess slår vad om att du är en supermamma oavsätt allt du vill hinna med! Har svårt att tänka mig något annat :P ska bli kul o få träffa er i jul eller januari :) Ta hand om dig! Kram TAE

Anette sa...

Hoppas du inte bränner ut dej nu i julstressen och allt.
Och lite pyssel har du ju faktiskt hunnit med ;o)
Och det finna INGA supermammor här i välden, som hinner med allt och alla; men man gör så gott man kan och det blir det bästa, det kan jag lova dej!
Tro inget annat, du är den bästa mamman som finns. Melwin och Tilda är supernöjda med dej! ;o)

Trevlig advent och lucia


Kram

Agnieszka sa...

Vad roligt att du börjat blogga igen, och att jag hittade hit igen! Hoppas allt är bra med er!?!

Stora kramar från oss