lördag 26 juni 2010

Nya kort

Tänkte göra ett snabbinlägg bara och lägga ut några nya kort jag gjort på sistone.

Tänk att det var en midsommarafton med bra väder igår. Det hör inte till vanligheterna. Vi hade en lugn och stillsam midsommar med familjen. Mina föräldrar var här och åt lunch med oss. Sen sov barnen och efter det var vi på dans-kring-stången-arrangemang en bit utanför Nyköping. Barnen fiskade fiskdamm och vi hade lite pick nick på filten. Sen var vi hemma och grillade.
Efter att ha hört hur en del mår idag känns det såå skönt att ha tagit det lugnt. =)

Idag ska vi äta middag med min släkt i hamnen. Pappa har fyllt år och bjuder ut släkten på middag. Hoppas vädret är fint till kvällen. I så fall går vi vidare till Vallarna efter det.

Nu vaknar snart barnen så här kommer korten.
Det första är ett beställningskort till en student, det andra ett enkelt bröllopskort till våra vänner som gifte sig för ett par veckor sen, det tredje till vår kompis David som fyllde 30 och bjöd på stor och trevlig fest förra lördagen och det fjärde ska pappa få ikväll.
Det fjärde är även ett bidrag till juniutmaningen på Pysseltagens blogg. Kika in och kolla den fina skissen man skulle följa.









Nu måla färdigt naglarna och sen ut i solen!

torsdag 17 juni 2010

Bröllop

I lördags var vi på bröllop. Våra goda vänner Sonja och Erik gifte sig. Det var ett vackert brudpar, ett trevligt bröllop men tyvärr kasst väder. Århundradets blåsigaste dag och regnade gjorde det också av och till. Synd men vi hade trevligt ändå. Blev inte mycket utomhusvistelse mer än själva vigseln. Sen sökte vi skydd och värme inomhus.





Tjejgänget, jag, Sonja, Maria och Sara.



Matte har varit riktigt sjuk. Han har haft feber i flera dagar. Inte blev det bättre av det kalla bröllopet där han ändå (varm av all alvedon) spenderade ett bra tag utomhus i kylan... Troligtvis var det en släng av bihåleinflammation för han har haft bra ont. Jag har varit hemma en del från jobbet och tagit hand om barnen och sett till att få Melwin till dagis. Svårt när man känner att man behövs både hemma och på jobbet... Nu är han bättre men ännu inte helt bra.

Ikväll var mormor här och åt fläsk och löksås med mig och barnen medans Matte var iväg och fixade dragkroken på bilen. Den gick inte igenom besiktningen på grund av att den avtagbara dragkroken kärvade och på måndag har vi körförbud. Men nu ska vi besikta om den i morgon.
När mormor var här kom glassbilen så vi var ute och handlade glass och sen gick vi ut och satte oss i solen i lekparken och åt glass. Gott och mysigt! Det var första gången Tilda åt glass själv. Kladdigt....





Några kort jag inte visat upp tidigare. Morsdagskort till farmor och mormor och ett födelsedagskort till goa Heidi som fyllde för ett par veckor sen.







Detta fick bli ett snabbinlägg. Nu ska jag ut med hunden och sen hopp i säng. Upp tidigt i morgon. Egentligen är jag ledig fredagar nu men vi ska till bvc med Tilda på 1-årskontroll kl 11.10 i morgon så jag tänkte jobba fram tills dess för att ta igen lite av det jag missat i veckan.

Kram och godnatt!!

fredag 4 juni 2010

Det började inte bra...

Att vara ett år var ingen enkel match. Tilda som numera sover bra på nätterna hade en superjobbig natt i måndags (på födelsedagen). Hon sov oroligt redan på kvällen och framemot natten vaknade hon och var otröstlig. Hon skrek och grät och kunde inte slappna av. Några gånger somnade hon i min famn medans jag halvsatt i sängen, jag fick inte ligga ner. När min klocka ringde klockan 6 kändes det som att jag inte hade sovit på hela natten och jag tof lite extra sovmorgon. På em var Matte på vårdcentralen med båda barnen och det visade sig att de båda två hade en svullnad på örontrumpeten. Kanske liknande öroninflammation. Jag vet inte, men ont hade hon. (Melwin hade haft ont två nätter tidigare men inte alls lika allvarligt.)
Nåväl, på dagen var det bättre och natten till onsdag gick bra. Sen kom febern och onsdag och torsdag var hon riktigt risig. På torsdagen sov hon nästan hela dagen. Ååh vad det gör ont i ett mammahjärta när ens små inte mår bra.

Idag mår hon betydligt bättre och Matte och barnen har varit ute nästan hela dagen och njutit av sommaren. Jag kom hem tidigt från jobbet och passade på att njuta tillsammans med dem.
Vi bjöd in oss själva på besök hos Jimmy, Malin, Elias och Isak och så här trevligt hade barnen där.



Förra helgen var vi och firade Elvira på hennes 11årsdag. Det är så roligt att göra kort till henne för hon är så intresserad av scrapping och önskar sig alltid pysselgrejer av mig.
Ett par små pirater fick det bli till henne.



Så här sover syskonen Ringdahl. Man kan ana ett mönster. Botten upp =)





I morgon ska vi fira min pappa på hans namnsdag. Vi har en överraskning till honom men det tänker jag inte avslöja här ifall han skulle kika in... Får bli senare.

Förresten ska vi börja bygga en altan hemma hos oss. Ska bli så spännande att se om vi lyckas få till det. Tur att vi har Jimmy på nära håll som lovat att hjälpa till =)