onsdag 31 mars 2010

Prinsessan lovely 10 mån

Mammas prinsessa
10 månader idag



söndag 28 mars 2010

Inte igen...

Tänkte börja med att visa ett kort som jag gjorde till en utmaning på Stampartic jag tänkte vara med i. En jättefin skiss som man kan se här. Det stod skisstävling för mars och när jag då glad i hågen för ca en vecka sen skulle ladda upp mitt kort såg jag till min fasa att sista datum var 8 mars!!!!! Nåja, hoppas mottagaren/mottagarna blir glada i alla fall.....



Jag har även gjort ett par enkla kort till mina kusiner som fyller båda två i veckan (obs att de är syskon, fyller åren efter varandra och båda fyller nu i veckan.... snabbt jobbat, jag som tycker att 16 månader skillnad på Melwin och Tilda är lite...)
Jag trodde att vi skulle bli bjudna på födelsedagskalas hos dem båda men inbjudningarna har lyst med sin frånvaro.... så jag får posta dem istället, kanske fattar de piken!!!





Enkelt behöver inte vara fult och jag tror i ärlighetens namn inte att de skulle se "det fina" i att jag lagt ner 5 timmar per kort så dessa tyckte jag passade bra =)

Nu till vardagen. I morse var det dags igen..... KRÄK!!!! Melwin satt i sängen och kräktes... Ska det aldrig ta slut?? Dock var det bara tillfälligt och han har mått bra under dagen. Han har inte fått mycket mat men varit pigg och glad och framemot kvällen fick han äta lite lite. Hoppas att det bara var nåt skit han fått i sig.

Han och Tilda har haft kul idag i alla fall. De har kört varandra i lära gåvagnen.





Tilda är så sjukt rolig. Ibland när hon inte har nån napp i närheten tar hon en liten badanka istället och sitter och leker med den i munnen. Det ser så kul ut. Och igår kväll när hon skulle lägga sig ville hon inte ha nappen, den åkte ut med ett plopp så fort jag stoppade in den och så skulle hon ha ankan istället.... Gullunge!



Nu sover de sött i alla fall. Jag har kört veckans tredje pass på crosstrainern. Mitt nya mål är sista maj. Fortfarande 3 gånger i veckan som gäller men jag känner att jag håller ett högre tempo nu och det är snart dags att öka motståndet lite igen tror jag. Jag har inte helt bestämt vad min nya belöning ska vara men det lutar åt något med naglarna. Jag är ju mest för naturliga naglar men börjar tröttna på att de bara går sönder. Jag hade alltid långa naglar förr men det går inte längre. Det är väl bara att inse att livet inte ser likadant ut längre. Våtservetter, disktrasor och handtvätt femtioelva gånger om dagen (för att inte tala om handsprit då vi är ständigt magsjuka här) tar ut sin rätt på naglarna och de fnasar sönder sig istället för att växa sig långa och starka.
Jag återkommer när jag bestämt definitivt vad jag ska belöna mig med. Ska diskutera lite med min vän och "guru" Malin (Andersson). Så får vi se vad jag kommer fram till.

Nu är det duschen och sen sängen.

fredag 26 mars 2010

Sista helgen..

..innan jag börjar jobba..... Jag börjar dock inte förrän på torsdag (1 april) men det är ju innan nästa helg. Ska bli spännande, både för mig och för Matte som ska vara hemma med våra små yrväder.

10 månader har gått extremt fort men jag känner att jag behöver komma ut lite nu så det är dags för Matte att ta över nu.

Idag har vi haft en jättemysig dag på stan med Heidi och barnen. Vi tog bussen in med två dubbelvagnar på förmiddagen och gick och shoppade lite. Jag gjorde ett jättefynd på Lindex. De sålde ut vinteroveraller och det fanns två rosa kvar i stl 86. Perfekt till Tilda till nästa vinter. 129:- istället för 699:- Helt ok!!!!!
Sen åt vi lunch på Mc Donalds. Jag är ingen stamgäst där så Melwin är inte direkt van vid den maten men det gick bra, han åt.
Efter lunchen gick vi hem och Melwin och Tilda sov i vagnen. Hugo och Elsie sover inte på dagarna så de var vakna.
Tack Heidi för en supertrevlig dag.







Nu kollar vi på Let's Dance. Väntar på att det ska börja igen efter nyheterna. Spännande att se vem som vinner, jag tycker båda är lika bra så det är svårt att gissa.

LillTilda kan dricka själv =)


Melwin, min lilla konstnär, målar en krya på dig teckning till morfar som inte kunnat prata på flera veckor nu. Hoppas Melwins teckning får morfar att bli lite glad i alla fall. Och att han kan prata tills på torsdag när han ska vara barnvakt då både jag och Matte jobbar.



Nu börjar Let's Dance igen, nu blir det spännande!



måndag 22 mars 2010

Syskonkärlek

Puss och kram lillsyrran!!! Är det inte sött så man smälter...




Tilda har utvecklats nåt otroligt sista tiden. Hon är glad och högljudd och far runt som en virvelvind över golvet. Hon kan sitta och jollra och prata på sitt eget lilla vis och hon skiner som en sol. De jagar varandra och skrattar tillsammans och ha hur kul som helst. Det är så kul att se dem och höra deras skratt. Sen skriker hon iofs nästa stund för att han har tagit nåt ifrån henne men det är en parentes...

I lördags hade vi ju som sagt goda vänner här på middag. Det var dåligt med fotande men som tur är har Maria ett par bilder på sin blogg =) Jag lyckades i alla fall få en på sötnosarna Melwin och Alfons i likadana pyjamasar. Det är Melwins billåda som är så spännande.



Lilla virvelvinden kommer farande. Det är inte så lätt att fota henne för hon är så snabb så när jag lyckats ta mig ner på golvet är hon nästa alltid framme hos mig och då ser bilden ut som en sån där karikatyr-mjukis-hund man brukar kunna köpa med liten kropp och jättestort huvud =)
Hon har sin egen krypstil men fort går det.



Melwin vid frukostbordet i morse. Han äter löskokt ägg i äggkopp =)



En som smält som en mjukglass en varm sommar dag är mormor när vi på eftermiddagen ringde till henne och Melwin sa Heeeej mommo!!! Tyckte nästan att jag hörde små tårar där i andra änden av luren =)

lördag 20 mars 2010

Moroten ska användas

Om en halvtimme ska jag iväg och sola!!!!! Så lyxigt!! sånt som var en självklarhet för 5 år sen ses nu som lyx.

Soligt och härligt är det idag också. Tilda ligger ute och sover i vagnen och Melwin sitter bredvid henne i vagnen och bara funderar över livet =) Han ville sitta där. Dörren står öppen och ute hörde jag hur tövattnet rinner i stuprören. Det känns som vår!!!!!!!!!!!!!!

I onsdags hade jag en produktiv kväll. Matte var borta och med barnen krypandes runt fötterna hade jag dejt med symaskinen. Med tiden gick ju sen barnen och la sig och jag och symaskinen fick mer tid för varandra=)
Här är kvällens skörd:



Barnen hade dåligt med mössor i passande storlekar och Tilda behövde lite nya dregglisar. Den turkosa molnmössan var dock en present från Melwin till Alfons och med tanke på Alfons blogg så verkar det som att han blev glad för den =)

Igår var jag och barnen och åt lunch med mormor och morfar på Tellus. Jättetrevligt och mysigt att vara ute med barnen när de sköter sig =) Efteråt matade vi fåglar nere vid ån, MASSOR av fåglar.... Och sen var barnen inne och shoppade lite med bästa morfar på Kanel..... Är de inte fina så säg =)



Ikväll får vi besök av goda vänner. Ska bli jättekul. Längesen vi hade folk över på middag. Vi har varit dåliga på att ta tag i och bjuda hit folk. Trist för det är så kul både att ha folk här och att få gå bort till andra =) Men nu får det bli ändring på det, nu ska vi skärpa oss. Snart är det sommar också med härliga grillkvällar!!!!

Nu är det dags att åka mot solariet!

söndag 14 mars 2010

Nya friska tag

Jag har varit lite off på sistone. Inte bara från bloggen utan helt och hållet. Sjukdomarna vi gick igenom här hemma tog hårt på mig även om det inte var jag som var sjuk... Det började ju med Melwins magsjuka och när vi väl kände oss friska och säkra från det så började Tilda. Hon kräktes aldrig utan fyllde bara blöjor. Mycket bättre för min del då jag tycker att kräk är det absolut jobbigaste som finns. Men när det börjar bli tio blöjor om dagen och en renbäddning på natten 5 dagar i sträck då är det inte så jäkla kul längre. Tvättmaskinen har gått varm med både kläder och lakan. Tilda har väl inte varit på sitt bästa humör direkt och framför allt så har vi ju varit helt isolerade från omvärlden. Matte jobbar ju hela dagarna , hemma vid sju, och vi har gått här hemma. Packat ner ungarna i vagnen för att komma ut och rasta hunden och sen hem och in igen. Tristessen var total!!!! Och mest knäckande är när hon aldrig blev bättre, samma elände dag ut och dag in. Men nu så!!! Nu är hon pigg som en nötkärna igen och kryper fortare än nånsinn över golvet =)

MYCKET tv-tittande har det blivit under de två sjukdomsveckorna. Ibland ser de riktigt mysiga ut =)



Nu har vi i alla fall varit friska i nästan en vecka och Melwin har för en gångs skull fått vara på dagis. Han var så glad när han fick komma dit så jag såg knappt röken av honom när jag lämnade honom.

Igår hade våra vänner Sara och Tobias ordnat bowlingturnering med tacobuffé. Supertrevligt och jättekul. Massor med vuxna och barn. Resultatet behöver vi väl kanske inte gå in så mycket på =) Sen bar det av hemåt för att titta på Melodifestivalen. Sara hade planerat tiden så att alla skulle hinna hem till Melodifestivalen =)
Vi skulle ta ett foto på barnen till svärmor som ville ha det till en ram med alla barnbarn så vi försökte sätta upp dem i soffan igår... Pust!!! Det är INTE lätt att få dem att sitta stilla, gärna se lite glada ut och helst titta i kameran.... Jag var helt genomsvettig. Till sist blev det denna bilden. De tittar inte riktigt i kameran för jag stod bakom Matte (fotografen) och hoppade upp och ner för att fånga deras uppmärksamhet. Enda sättet att få dem att sitta stilla.... De är ju glada i alla fall =)



Svärmor har fyllt år så vi var där idag och firade. Det var då hon skulle få fotot. Jag hade även gjort ett kort till henne.



Och Matte har ju också fyllt år för ett tag sen (mitt i magsjukan för andra året i rad....)
Kortet jag gjorde till honom hittade jag beskrivning på här... Det heter mosaikkort pga att alla remsorna i bakgrunden är ditsatta en i taget. Lite som att lägga mosaikmönster.



Nu sover mina små tröttisar i alla fall. De var trötta efter en eftermiddag hos farmor. Tilda var så övertrött så det tog låång tid för henne att somna och hon var såå ledsen. Nu hoppas jag att hon sover gott och sover lite längre än till 5 i morgon bitti....

Kram och god natt


onsdag 3 mars 2010

Min morot

Till alla som väntat med spänning... (vilket jag också gjort givetvis). Idag kom han hem från jobbet och gav ett kuvert till Melwin och sa "Ge det till mamma". Melwin kommer springande till mig med kuvertet och i det låg ett presentkort på ett 10 gångers solkort. Det var ju i och för sig vad jag tänkt belöna mig själv med men han visste ju att jag ville ha det och nu när jag fick det av honom måste han ju hjälpa till att göra allt för att jag ska kunna komma iväg och sola också. Allt är inte så självklart med två barn hemma, det blir liksom ingen tid över...
Superskönt ska det i alla fall bli att börja sola. Jag ska njuta av varje tyst sekund!!!!

När jag ändå berättar om mina presenter måste jag visa vilken fin namnsdagspresent jag fick av Matte också!!!! Tjejerna i min släkt (Tilda, jag och mamma) heter Maria i andra namn och den namnsdagen firar vi. Dock är inte Matte van vid att fira namnsdagar men han börjar tydligen lära sig =)
Underbart fina bordslampor, Tube trio från Herstal. Tack älskling, jag är fortfarande imponerad av presenten ♥



I övrigt finns INGET kul att berätta. Allt känns bara skit och jag orkar inte hålla upp någon glad fasad längre!!! Melwin har i princip slutat på dagis. Förra veckan var han ju hemma hela veckan på grund av magsjukan. Tilda hade ju lite feber i söndags berättade jag i förra inlägget. Det var över på måndag morgonen men istället fick hon världens diarré som fortfarande inte är bra. Det har nu pågått i tre dagar. Melwin körde en snabbvariant han också natten till tisdag. Så hela tisdagen gick åt till att tvätta hans sängkläder.... suck... Han mår jättebra nu men får inte gå till dagis eftersom Tilda är sjuk.... SUCK.... när ska det här eländet ta slut????? Och hur klarar man av att vara en bra mamma när man är så less på allt att man bara vill skrika.....????????????