onsdag 11 november 2009

Far x 3

När man nu är en familj blir det många pappor att gratulera på fars dag. Vi smygstartade lite i lördags kväll redan med en underbar middag hemma hos farfar. "Bonusfarmor" Nina lagar underbart god mat så det är alltid lika trevligt att komma dit och äta. Jag brukar alltid fråga hur hon gör och nu senast fick jag recept på den goda såsen vi fick så det ska jag prova till helgen. Problemet är ju bara att hon aldrig kan säga hur mycket det ska vara av allting..... Och hur lätt är det då för en som inte är nån stjärnkock direkt... jaja, det blir nog bra =)

Morfar bjöd oss på mat på Nyköpingsbro på söndageftermiddagen och det var jättegott och trevligt det också.
Jag hade självklart fixat varsitt kort åt dem. Inuti fanns det bilder på Matte och barnen resp. mig och barnen men det blev inte dokumenterat...





Matte blev ju såklart också uppvaktad. Han fick nybakta scones till frukost och av barnen fick han två biljetter till Magnus Betnér på Culturum den 1 dec. Är det inte omtänksamt av barnen att pappa och mamma ska få komma iväg på något tillsammans =) Han blev glad i alla fall.
Mattes kort är gjort av en teknik jag hittade här. Jösses vad jag slet för att få till det så att hjärtat blev slätt och bakgrunden "bubblig". Men det är kul att prova nya saker. Precis som förra året (då kortet iofs bara var från Melwin) har barnen gjort sina handavtryck i kortet. Kul att jämföra med förra årets.





I lördags var vi hela familjen uppe på Allt för hälsan på Älvsjömässan. Det var trevligt men aningen stressat med barnen, framförallt i restaurangen...... Jag är inte överdrivet intresserad av allt som har med hälsa och träning att göra men Matte trivs bland diverse pulver, energidrycker och annat extremnyttigt... Men det fanns en monter som jag fastnade i, nagelprodukter från Nubar =) =) =)
Även om det kan va svårt att tro nu när man är småbarnsmor med extremt begränsat om tid så har naglar varit mitt STORA intresse och jag har till oh med gått en professionell kurs i marmorering en gång i tiden. Så nu köpte jag lite nya lacker och så var jag tvungen att fota dessa snygga provnaglar så jag kan se hur färgerna ska vara. Nu blev det inte riktigt sådär när jag provade hemma sen men man får väl öva upp sig =)



Melwin har fått en ny "hang up". Han ska ligga bredvid Tilda på skötbordet. Han kan komma springande och bli jättesur om han inte får komma upp när jag byter på henne. Bra iofs, då vet man vart man har honom för en sekund men det blir ju lite trångt.



Här sitter Melwin och Nina och spelar piano. Det är från i lördags kväll när vi har hos farfar och Nina. Melwin var jättefaschinerad av pianot och Nina visade honom hur han kunde göra. Så sött!!



Nu är det dags att äta lunch och sen väcka Tilda som ligger ute och sover i vagnen. Det är det enda stället hon kan ligga och sova själv mer än tio minuter utan att vakna.... Herregud... finns det ingen som
kan tala om för mig hur man får barnet att kunna sova själv????? Det gååååår inte!!!! Hon är vaken till halv tolv på kvällarna för att hon inte kan sova själv i sovrummet. Men på dagen kan hon sova fyra timmar i vagnen.....

tisdag 3 november 2009

Mitt liv i bilder

Fasen.. jag hinner inte med att ha två barn, hund, sköta hemmet, pyssla och dessutom uppdatera bloggen... Därför, bloggen blir lidande.. Skulle vilja uppdatera så mycket oftare men kvällarna är för korta. Tilda sover inte riktigt som jag vill och jag har inte mycket tid per dygn utan barn. Igår satt jag uppe till halv ett och gjorde klart Melwins familjebilder han skulle få med sig till dagis idag. Det är skandal att han inte har haft några bilder på Tilda på dagis fram tills nu.

Men men, detta får bli en kort sammanfattning av de sista veckorna bestående av några bilder.

En stor del av den tiden Melwin inte är på dagis spenderar vi på öppna förskolan. Jag vill göra reklam för Arnö familjecentral, det är ett fantastiskt ställe med underbar personal och många trevlig människor som går dit. Melwin stortrivs och Tilda sover ofta skönt i vagnen utanför så då har jag lite tid för Melwin också.

Här leker han som bäst med kompisen Linnea. En riktig ögonblicksbild. Fångade dem precis mitt i dansen. Den röda plastmojen mellan dem spelar musik när de turas om att trycka på knappen, och så dansar de =)


Den här bilden är bara för underbar. Matte tog den härom kvällen. melwin har själv satt plastkoppen på Albins huvud och man verkligen ser hur nöjd han är med sig själv =) Jag kan inte låta bli att skratta när jag ser den...


Vi har varit på badhuset också. Lilla Tilda har ju börjat babysim. Förra helgen var vi och badade hela familjen. Hon har även på senaste tiden hittat sina fötter =)


I fredags em gjorde Melwin och jag en pumpa. Visst är den fin. Ett litet spöke som står och lyser här utanför.


Tilda blev i lördags fem månader och ni som följer bloggen vet vad det betyder. Just det, månadsbild. Så här blev den denna gången.


Det var ju även Alla Helgona i helgen. Enligt tradition firar vi det tillsammans med mina föräldrar. Tacobuffe hemma hos mamma efter sedvanligt kyrkogårdsrundtur. Denna gången var vi dick endast med på den största kyrkogården, det är såååå fint vid minneslunden. Här tittar jag, Melwin och pappa på ljusen.


Den här bilden tog jag igår kväll. När jag lägger Tilda på golvet komemr ofta Melwin och lägger sig bredvid henne. och när nu Albin också råkade ligga i närheten kunde jag inte låta bli att bara arrangera om liiite för att de skulle ligga så fint på rad.


Nu när det närmar sig fars dag med stora steg har jag fullt upp på pysselfronten med att tillverka farsdagskort. Och vad kan då passa bättre än att visa upp morsdagskorten som inte visats ännu trots att det är fem månader sen (Tildas födelsedag). Det var ju lite mycket just då... och sen har diverse fotomissöden gjort att jag inte lyckats få tag på båda bilderna förräns nu så här kommer de. Bättre sent än aldrig.





Det får vara allt för idag. Nu ska jag plocka undan min lunchdisk och sen snart hämta Melwin. Ikväll är det min "night out". Pyssel med tjejerna, underbart! Och i morgon ska jag och underbara mamma till Stockholm och SHOPPA!!!!!!!!!!!!!!

Kram så länge