onsdag 30 september 2009

Min nya kamera

Åh min nya kamera har kommit =) Jag är så glad =) Nu ska jag bara lära mig att ta riktigt fina kort också. Bråkade lite smått med företaget jag handlade från då de inte höll leveranstiden och sen helt plötsligt när jag ringde inte hade någon kamera kvar mer än visingsexemplaret. Så då fick jag med Canon experience pack, värt 1500:-på köpet som innehöll bla en bok om hur man tar bättre bilder med Canon eos digitalkameror. Så nu läser jag på kvällarna =)

Stackars barnen får stå ut med att vara fotomodeller nu. I och för sig är de vana eftersom deras far är en fotogalning. Vi har ett antal tusen bilder från Melwins första år.

Kolla in deras nya fina molnmössor. Sömmerska: Therese Fredriksson. Javisst, jag hade femma i syslöjd =) Pyssel är roligt i alla de former och förutom kortmakeri är jag just nu inne på mössömnad. Fina va =)







Idag blir Tilda 4 månader och den obligatoriska månadsbilden är tagen. Shit vad jag höll på. Hon är inte lika mycket linslus som Melwin var. Han sken som en sol bara han såg kameran. Jag tog nog 50 bilder på henne. På den hon log mest hade hon just spytt ner bodyn... Efter klädbyte fortsatte vi och den näst bästa bilden blev suddig.... Jag är ju ingen proffsfotograf än... Så den här blev det. Söt blev hon i alla fall.



I lördags var jag på scrapträff på Mixen. Hade med mig Tilda så det gick väl sådär. Hon var nöjd och glad mest hela dagen men vägrade sova. Och precis när det var deadline på kortutmaningen var hon missnöjd med det mesta... Men en vänlig själ (vet tyvärr inte vad hon hette) tog då hand om henne så jag fick göra klart kortet. Tack! Jag vann inte men här är kortet. Det är till en vän men jag talar inte om vem för hon har inte fått det än.



Nu ska jag snart hämta Melwin och dra direkt till stan och förhoppningvis hitta några snygga leggings. Vill ha i nån kul färg, var finns det????

Förresten... har ett par bilder till jag måste visa.. Vi hade besök i lördags kväll av bästa familjen
Karlsson. Varför ska man klä sig fint när man ska gå bort/få besök? Grabbarna lekte lika bra i blöja =) Och du Sara, jag förstår varför inte din mobil funkar längre =) =)




söndag 20 september 2009

Tiden går fort här hemma. Matte jobbar och Melwin är på dagis tre dagar i veckan. När Melwin är hemma spenderar vi en del tid på öppna förskolan. Det är ungefär samma folk där varje gång och man blir som en stor familj =) =).

Förra lördagen var vi på ettårskalas hos Alfons (som var med på Gran Canaria). Det var ett jättetrevligt kalas som dock slutade i tragedi. Precis när vi skulle åka hem satt Melwin på en bobbycar ute på altanen och innan jag hann fatta vad som hände (trots att Matte påpekade det....) så hade han kört nerför trappan och låg med ansiktet rakt ner i plattorna nedanför. Så kvällen slutade på akuten med div. skrapsår, bulor och en avslagen tand. Vi fick vara en stund på akuten för observation men det var ingen fara. I veckan har tandläkaren tittat på tanden också och det såg efter omständigheterna fint ut.
Så här såg han ut dagen efter.



Det är inte så lätt att fota de små liven tillsammans. Jag kämpar och kämpar för att få Melwin att sitta med Tilda så att vi kan fota och ibland går det, då får man passa på att att fota som tusan. Här är resultatet från härom kvällen.





Det var väldigt längesen jag visade upp några kort jag har gjort. Eftersom Matte brukar hjälpa mig att fota så tar det ibland lite tid innan bilderna kommer fram till mig men nu har jag en hel hög här. Och i framtiden kommer jag kunna fota min kort själv för jag har beställt en bra och fin kamera =) Så nu ska det fotas för fullt. Min lilla ixus-kamera har mystiskt försvunnit så då passade jag på att köpa mig en systemkamera istället.













Jag måste ju passa på att berätta att jag VANN bloggcandyt Suz hade i sin blogg. Helt fantastiskt, jag blev så glad =) =) =)

torsdag 3 september 2009

Semestern är över för den här gången...

Nu är den långa semestern över för den här gången. Matte har börjat jobba efter tre månaders ledighet och Melwin har börjat på dagis igen. Nu får han ju bara gå 15 timmar i veckan eftersom jag är hemma med Tilda men det är ändå skönt att ha det lite som vanligt igen.

Vi avslutade den långa ledigheten med två underbara veckor på Gran Canaria. Vi bodde på Sunwing Resort Arguineguin på södra Gran Canaria. Superfint väder hela tiden. Otroligt barnvänligt hotell med allt man kunde önska sig. Flygresan gick över förväntan men visst var det jobbigt för Melwin att vara någorlunda stilla i så många timmar.

Vi vill tacka våra vänner Sara, Tobias, Elvira och Alfons för trevligt resesällskap. Det här var tredje resan vi gör tillsammans, hoppas det blir fler!!!!

Sunwing har verkligen allt, trevliga shower på kvällarna, bra pooler för barnen, Lollo och Bernie (en giraff och en björn som kommer och minglar med barnen), egen mini market osv...

Våran dubbelvagn väckte stor uppmärksamhet (vi köpte en Urban jungle dubbelvagn veckan innan vi åkte). Många viskade och pekade och en del kommenterade till oss att den var så praktisk. Det verkade som att de inte har sett dubbelvagnar där nere. De enda som inte gillade den var busschaufförerna. En kväll satt vi och väntade i 40 minuter på buss eftersom de åkte ifrån oss och sa "Next one" när de såg våra vagnar.... Kul när man suttit och väntat i värmen med tre småbarn... Den kvällen struntade vi till sist i bussen och gick och åt i vår by istället!

Tilda växte så det knakade där nere, måste ha varit solen. Sista dagarna fick jag inte igen hennes pyjamas över låren =) Lilla tjejen har blivit stor. Vi var på tremånaderskontroll idag och hon väger nu 5,5 kg och är 61 cm lång.

Här kommer några bilder från resan: