tisdag 28 juli 2009

Inspirationsbrist...

Det har varit dåligt med inspiration för att blogga på sistone. Även fast man är hemma så går tiden åt till annat. Melwin är vaken länge på kvällarna och sen finns det alltid annat man vill göra. Men nu ska jag försöka få till något.

Jag har ett nytt kort till farbror Hasse som fyllt år som jag inte har visat. Lite annorlunda för att vara jag men det är alltid kul att prova på lite nya tekniker.



Vi har varit på en liten tripp med min släkt också ner till Torpön en dag. Där hade de besök i den lilla båthamnen av Huges Marina som visade upp sina fina motorbåtar och man fick följa med ut och provåka. Det gjorde vi.

Melwin har gjort sig redo för båttur.



Lite spännande är det.



Morfar fick köra båten.



Det gick fort.



Men så spännande var det inte ändå... så på vägen in till hamnen igen somnade Melwin... =)



Här hemma har vi byggt staket på tomten och flyttat ut grinden till brevlådan så nu har vi fått en lite större tomt. Pappa (morfar) var här och hjälpte till och det blev toppenbra.



Nu har Melwin lite större tomt att röra sig på och har hittat till vinbärsbuskarna som är på den "nya" delen av tomten. (Förut hade vi grind inne vid det vita planket på bilden). Så nu går han och plockar och äter direkt från buskarna. Lägg märke till den söta lilla ryggsäcken som han ibland bara måste ha på sig =)
Och om Gun eller Maja läser detta, ser ni vad fin min lilja blev i kanten på kortet =) Nu har den tyvärr vissnat.... =(



Den här synen möttes jag av när jag smög in i Melwins rum en dag när han sov middag. Snacka om avslappnat =)



Och så till sist min lilla tjej som börjat le. Här är ett av de första försöken till ett leende=)


tisdag 14 juli 2009

Melwin 1,5

Idag blir Melwin 1,5 år gammal. Stora killen!!!

Vi har haft en tradition att under första året fotade vi Melwin på samma ställe mot en kudde i sängen den 14:e varje månad, alltså varje gång han fyllde månad. Nu efter ettårsdagen har vi tagit var tredje månad. Så idag var det alltså dags igen.

Här är hans första bild på tvåmånadersdagen. Missade tyvärr enmånadsdagen, jättetrist.


Lilla plutten

Och här är alltså dagens bild. Melwin 18 månader. Det är satan inte lätt att få honom att sitta stilla, tror vi tog ca 30 bilder innan han "fastnade".



Morfar och mormor kom förbi på kvällen. De hade med en husvagn till bobbycaren. Är den inte söt? Den är ganska ny i sortimentet, på leksaksaffärerna hade de sagt att den kommer inte till Sverige förrän om två-tre år.... Så mycket visste de =)
Melwin vägrade att lägga ifrån sig vattenflaskan när han skulle provåka. Han har inte hört budskapet Don't drink and drive.


fredag 10 juli 2009

Sötaste passen

Det är ombyte på vädret här i detta landet. Förra veckan hade vi medelhavsvärme, igår regnade vi bort. Min inhägnade tomt höll på att förvandlas till en swimmingpool. Och idag blåser vi bort. Vi har ett jätteparasoll på tomten, som jag inte har orkat gå ut och fälla ihop. Det ser ut som att det lyfter snart... kanske dags att göra något åt saken...
Jag hatar blåsten. Matte älskar blåsten... visst är det konstigt.. Så nu är jag och barnen hemma och han är ute och vindsurfar.

I förrgår var vi och hämtade barnens pass. Är det inte hur sött som helst... Så nu kan vi åka till solen =) En månad och två dagar kvar.



I övrigt har det inte hänt så mycket som är värt att berätta om. Har varit i Norrköping och shoppat. Varit på trevlig 30årsfest hos Erik också förresten. Och ätit middag i hamnen med Maria och Tobbe. Vi har nog gjort en del när jag tänker efter. Svårt att komma i håg allt bara.

Här kommer lite bilder på mig och barnen och så kortet som Erik fick.






fredag 3 juli 2009

Lika som bär

Är det inte sött. Far och son, lika som bär. Det är bara en slump att de hade likadana kläder på sig, jag upptäckte det och gick efter kameran och när jag äntligen fick dem att komma ut ur förrådet så står de likadant också. Vilken ögonblicksbild =) =) =)



Här är vi hela familjen. Var och fotade oss härom dagen för att vara med i tidningen. Och nu måste vi snart till fotografen igen. Vi åker till Gran Canaria om en månad och mitt pass har gått ut och Melwin och Tilda måste få pass. Hur gulligt blir inte det med deras små passfoton =) =)


torsdag 2 juli 2009

Sommar och sol

Vi har varit utan internet ett tag nu. Just nu verkar det funka igen men är fortfarande lite svajigt... Man får passa på att uppdatera medans det funkar för man vet aldrig vad som händer.

Vilken sommar det har varit, helt underbart. I helgen tog vi fram en balja med vatten till Melwin så han fick leka med sina leksaker i vattnet och svalka sig. Och det gjorde han. Rätt vad det var satt han i baljan... Gissa om blöjan blev tung =)





Melwin har slutat på dagis nu för sommaren. Nu börjar han inte förrän 1 september igen när Matte börjar jobba. Det är härligt att ha honom hemma men jag känner ett större ansvar att hitta på en massa grejer för att han ska ha roligt. Man har lite gratis när han blir aktiverad på dagis.

Men även om det är härligt att ha honom hemma så är det intensivt med två barn och det finns vissa stunder som är guld värda.... (jag vet inte varför bilderna blev åt fel håll, nån som vet hur man roterar bilder i blogger????) Lugnet breder ut sig över tomten när det ser ut såhär i vagnarna:






Idag har vi varit vid Örstigsnäs och badat. Det var 24 grader i vattnet. Jag badade för första gången i sommar. Albin var överlycklig, han är en riktig badhund, sover som en stock nu efer allt simmande.
För Melwin var det badstrandspremiär. Förra sommaren var vi ute en del men då var ju han så liten så det minns han nog inte. Han var lite skeptisk mot vattnet och det är väl synd att kalla det för att han badade men han kände lite på vattnet i alla fall...



...och han åt pannkakor...



...lekte i sanden...



...och byggde med stapelburkar.



Och Tilda, hon sov =)



Ikväll har något hänt som jag väl aldrig trodde jag skulle få se. Matte har klippt Melwin!! Jag hämtade sax och vattenflaska och skulle klippa honom men då ville Matte prova. Han höll på i säkert en halvtimme. Melwin ser ganska lidande ut på bilden. Det gjorde han inte hela tiden men mot slutet började han tröttna. Och resultatet? Ja, det tar vi en annan gång....