torsdag 25 juni 2009

Long time no see...

Nu är det tredje gången jag försöker få till detta inlägget. Det har krånglat varje gång och då har jag blivit arg och struntar i det. Men nu har jag bantat ner antalet bilder och ska ge det ett ärligt försök.

I torsdags förra veckan träffade vi våra härliga vänner Sophia, David och Theodor och Johanna, Erik och Vincent. Det var supertrevligt och killarna hade så kul. De är så söta tillsammans.



Melwin har mer och mer accepterat sin lillasyster. Han går fram och tittat till henne när hon gråter och han kan sitta och pilla lite på henne och vara nära utan att knuffa bort henne. Hans humör är fortfarande av och till men betydligt bättre än de första dagarna. Och min glada kille är tillbaka, framförallt när man får busa med pappa.



I lördags hade min pappa 60årsfest. Det var jättetrevligt och precis lagom med folk. Trevliga människor, roliga lekar, massor av mat och bästa bandet som spelade. Melwin hade superkul. Han travade ut i köket och åt salta pinnar för fullt och han tittade mycket på alla som dansade. Han höll igång till halv tolv med då föll han ihop som ett korthus i min famn.
Vi uppvaktade pappa på tolvslaget med fyrverkerier och smällare. (han fyllde på söndagen) Pappa fick en stjärnkikare som vi hade gått ihop om och jag tror att det blev en uppskattad present.
















Det får bli allt för nu. Jag vågar inte riskera att allt försvinner igen... Nu ska vi ut i solen och sen till bvc för att väga Tilda. Ska bli spännande att se om hon gått upp bra i vikt. Förra veckan hade hon bara gått upp 50 g och det var inte bvc-sköterskan så nöjd med. Nu har jag matat och matat så jag hoppas det har gett resultat.
Ikväll ska vi ut till Suz på hennes ö och hälsa på och äta gott. Ska bli supertrevligt. Tilda ska få åka båt för första gången. Måste leta fram Melwins flytväst åt henne.

lördag 13 juni 2009

Sjukstuga

Ja, här hemma har vi sjukstuga. Tänk, sen jag började jobba har jag inte haft en endaste vabdag men nu sen jag gick hem för att föda barn har Melwins sjukdomar avlöst varandra. Ni som har följt bloggen här vet ju redan om magsjukan och sen den hemska ögoninfektionen. Ögonen börjar bli bättre nu men sen i förrgår kväll har både Melwin och jag haft feber. Han är lite bättre idag men har ingen som helst aptit. Det börjar bli tröttsamt med dessa stämdiga sjukdomar, nu får det vara nog så vi kan göra nåt kul allihop.

Det är verkligen ett heltidsjobb med två småttingar. Är det inte den ena så är det den andra. Antar att man får rutin på saker och ting så småningom men visst är det ett pyssel. Och Melwin visar sitt missnöje om jag kommer till honom med Tilda i famnen. Jag är betydlugt mer populär när jag kommer utan henne. Jag försökte ta ett kort på dem tillsammans genom att lägga henne i hans knä men hon blev snabbt undanknuffad så det blev inget kort. Vi får väl se, så småningom kanske jag får mitt kort =)

Jag har gjort ett par studentkort på beställning. Här i Nyköping hade vi ju student igår i världens sämsta väder. De här korten skulle till Norrköping och där verkade de ha student i torsdags. I alla fall här var det betydligt bättre väder i torsdags så det bore vi också haft.



måndag 8 juni 2009

Min stackars stackars älskling

Titta så han ser ut......





Hans ögoninfektion har blivit värre. I morse såg det så fint ut så vi trodde inte att det var nån infektion ens. Så han fick gå till dagis. Men efter vilan ringde de. Då kliade han i ögonen och det började komma kladd. Och så här såg han ut ikväll. Han var så ledsen.... stackarn... Varför ska han råka ut för allt nu!!!
Obs, kladdet runt munnen beror på att han delade en slev jordnötssmör med sin pappa. Det luktar sååååå äckligt.....

Nu hoppas jag att min älskling får vara frisk snart!!!

söndag 7 juni 2009

1 vecka gammal

I dag blir Tilda en vecka gammal. Tänk vad tiden går fort. Men det har hänt mycket under veckan som gått. Melwin, som lyckades bli magsjuk lagom när det var dags att åka in till bb, fick bo hos farmor några dagar extra för säkerhets skull. Han kom hem i onsdags em. Han har haft jättejobbigt att anpassa sig och inte vetat hur han ska hantera situationen med ett syskon. Det hat varit mycket gråt de här dagarna. Men lite nyfiken var han på lillasyster i alla fall.
Våra kompisar Sonja och Erik fick också en flicka fem dagar innan oss, en liten Clara. Vi var och hälsade på dem härom dagen. Clara var stor när hon föddes och Tilda liten, Snacka om skillnad =) OBS, Tilda är till vänster.....
Inte nog med att Melwin har varit magsjuk och fått en konkurrent i familjen. Igår kväll började hans ena öga kladda sig och i morse var det svullet. Vi misstänkte ögoninflammation men under dagen idag har det sett bättre ut. Hoppas hoppas hoppas det är bra i morgon så han får gå till dagis.
Jag klädde på honom i morse för att han skulle få gå ut. Innan jag hann komma ut till honom hörde jag hur han gnällde där ute. När jag tittade ut såg jag detta:
Han älskar att gunga och kom bärandes på gungan och ville att vi skulle hänga upp den =)
Tilda och jag passade på att njuta lite av det fina vädret medans pappa gungade Melwin.
Resterande bilder är mest för att visa mina fina familjemedlemmar.
Ett par nya kort tänkte jag hinna visa också. Sen är det natt....


måndag 1 juni 2009

Min lilla prinsessa

Nu är hon här. Kl 8.55 igår morse föddes hon med akut kejsarsnitt. Planerat snitt var ju nu på onsdag men som vanligt så har mina barn bråttom =)

2950 g och 49 cm lång och jättefin. Min lilla Tilda.