söndag 15 februari 2009

Lördag den 14:e

Vem har hittat på att fredag den 13:e skulle vara en otursdag när det i själva verket är lördag den 14:e som är det. Mitt uppe i köksrenoveringen skulle vi fästa en regel i taket för att montera en "vägg" mot. Sista hålet som borras träffar en vattenledning till ett element.... Svart vatten forsar ut över hela köket (eller ja, mest över min far som står och borrar). Vi får dock stopp på vattnet genom att stänga av värmen till elementen så just nu har vi ingen värme och vi väntar på att få ringa försäkrningsolaget i morgon bitti och reda ut allt. Troligtvis måste man bila upp en rejäl bit av taket och eventuellt riva en del av en vägg för att komma åt att laga skadan.
Shit happens om man säger så...

Well, alla hjärtans dag var det och ett kort till min älskade blev det.



Jag har även ett kort som är ett tag sen jag gjorde. Kortet skulle vara till en som gillar bilar. Jag hade stora problem med hur jag skulle få till det och jag är inte speciellt nöjd. Men men, vissa saker bilr bra och vissa mindre bra.



Idag hände en STOR sak. Melwin sa mamma. Och det hände inte en gång utan flera. Lite oklart om han riktigt vet vad det betyder men det hände att han sa det och sträckte upp armarna mot mig.
Nu är det snart dags för sängen, helgen är slut och i morgon är det arbetsdag igen.
God natt!

söndag 1 februari 2009

Förklaringen

Nu kommer förklaringen till min brist på engagemang både vad gäller pysslande och bloggande. Och i och för sig resten av fritiden också. Min enorma trötthet beror på att jag ska ha en bebis till. Melwin ska bli storebror i början på juni. Det är jättekul och spännade samtidigt som man funderar på hur det ska gå med två så små samtidigt.

Vi har varit på ultraljud och här är bilden vi fick på det lilla underverket.

Melwin har hunnit fylla ett år sen sist också. 14 januari blev han stor kille. Tänk att tiden har gått så fort. Han går inte än men har precis lärt sig att stå själv långa stunder och äntligen har han lärt sig att själv stoppa matbitar i munnen. Nu kan han sitta och äta banan själv medans jag äter något annat =) Han har också äntligen blivit kompis med gåvagnen, han skiner som en stol när han kommer gående i hallen tills väggen är i vägen och det tar stopp.
Här är en bild från Melwins kalas med Vincent och Theodor. (Det är pappa som fixat Melwins tuffa frisyr)

En relaxed kille i pappas knä i väntan på att gratulanter ska komma.



Vi har även hunnit med en julgransplundring hos mormor med obligatorisk fiskdamm.



Nu har Melwin somnat och det ligger leksaker över hela hallen, tror det är dags att plocka ihop dem. I morgon är det jobb igen och månadsbokslut så då blir det full fart hela dagen.

Ooops, höll ju på att glömma en viktig detalj. Eftersom vi nu ska ha en liten kotte till innan Melwin är så stor att han kommer knalla runt obehindrat själv så måste vi ju ha en ny vagn, en dubbel. Jag har hela tiden varit insälld på att jag SKA ha en Urban Jungle. De är snygga. Men, de är dyra, inga tillbehör såsom liggdel till babyn, regnskydd mm ingår. Det blir ännu dyrare. De är tunga. Och sist men inte minst, det finns inte en chans i världshistorien att hunden Albin får plats bredvid den i bagaget på vår Passat. Då måste vi byta bil, det blir ÄNNU dyrare.

Så det som jag inte trodde skulle ske har skett, jag har ändrat mig...... Och vi beställde en vagn igår. En Phil & Teds. Jag gillade dem inte alls först men efter mycket läsande har fördelarna övervägt nackdelarna så det blir en sån. Det känns jättekul och jag vill börja använda den NU. Så här ser den ut.


Den väger inget jämfört med den andra. Den blir mindre än den enkelvagn vi har nu när man fäller ihop den - Albin får plats. Den är inte bred så att man inte kommer fram i affärer. När man bara kör ett barn i den kan man lätt klicka bort andra sätet så att det blir en enkelvagn. Och vi hittade ett erbjudande där alla tillbehör vi behöver ingick till ett förmånligt pris =) =) =). Hoppas den kommer snart =).